За нас

Вертикален свят България ЕООД и мрежата от подсайтове на Вертикален свят имат за цел да предложат на своите клиенти и посетители богат и неизчерпаем ресурс от информация за планинските спортове, в частност алпинизма, както и за редица други екстремни спортове. Нашата основна цел е да предлагаме най-качествените услуги в сферата на алпийските изкачвания, трекингите, експедициите във високите планини, туристическите преходи, както и да организираме приключенски фирмени уикенди и пътешествия до всяко кътче на света.

При нас ще откриете приятни, добронамерени и висококвалифицирани алпийски и планински водачи, инструктори и треньори, благодарение на които ще можете да създадете перфектен синхрон, да получите съдействие и разбиране на проблемите и увереност във всички свои действия. Наша основна цел е да Ви осигурим максимална безопасност и да Ви докоснем до истинската същност на планинарството и алпинизъма – да Ви научим на взаимопомощ, уважение към планината, контрол над присъщите й опасности и постигането на максимално удовлетворение от пребиваването в нея.

Ако желаете да направите своите първи стъпки в катеренето, ако сте планинар или катерач с известен опит, който желае да повиши своите умения или пък мечтаете за едно ново предизвикателство, за което не Ви достига смелост и опит, сте добре дошли при нас. Ние ще се опитаме да превърнем всички Ваши мечти в реалност.


Кратка история на фирмата:

  • 1998 - В град Хасково е създадена първата частна школа по катерене и алпинизъм, която има собствена зала за катерене и започва да подготвя деца и юноши за участие в състезания по катерене.

  • 2001 - Създаден е първият български портал за катерене и алпинизъм с името Вертикален свят.

  • 2004 - Организиран е първият в България частен извънклубен курс по катерене и алпинизъм на Мальовица.

  • 2006 - Вертикален свят прехвърля седалището си в град София.

  • 2010 - Вертикален свят е запазена марка заради появилите се спортни клубове, които дублират името и дейността на фирмата.

  • 2013 - Вертикален свят отвори настоящият си офис в центъра на град София.

  • 2018 - В екипа на Вертикален свят е един от 11-те лицензирани алпийски водачи в България.

  • 2020 - Вертикален свят България ЕООД е лицензиран туроператор с номер на удостоверението РК-01-8110 от 12 февруари 2020


Школа по катерене и алпинизъм Вертикален свят във Фейсбук   Школа по катерене и алпинизъм Вертикален свят в YouTube   Вертикален свят в Instagram   RSS канали на Вертикален свят

Adventure World  -  Вертикален свят

Copyright 2001-2022 © Школа Вертикален свят

Website Version 4.0

Вертикален свят е запазена марка на Вертикален свят България ЕООД

Лиценз за туроператор РК-01-8110 от 12 февруари 2020

Sitemap
<-- -->