Алпинизъм   »   Южна Америка   »   Перу   »   Анди   »   Cordillera Huayhuash   »   Хуараз Прегледана е 1636 пъти
×

Календар

   Календар Цена на човек Места Запитване
   25 Jun - 13 Jul 2021 3710 лв.
Запишете се
Дата по ваш избор
3710 лв. 9 places Запишете се

Меню

Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo

Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo MudoТрекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo MudoТрекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo


Трекинг във втората по височина тропическа планина в света - Cordillera Huayhuash до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo (5350 м).

Информация

Локация

( -10.381781 S, -76.884445 W )
Напреднали +

Задължително е за тези трекинги да имате предишен опит на тази надморска височина и от програми с ниво Напреднали. Необходимо е много добре да познавате личните си възможности да ходите продължително много дни и по труден терен в диви райони. Почти задължително е да ползвате пикел и котки. Дневната продължителност на преходите може да варира между 7 и 9 часа и повече в отделни дни като изкачванията са между 900 и 1000 метра, като не е изключено да има отделни дни с изкачвания до 1200 м. В доста от случаите подобни трекинги изискват местен съпорт с използването на носачи за пренасянето на бивачните съоръжения и храната.

Галерии от Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo

Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo

Кордилера Уайуаш е рай за трекерите, но също така тя е отдалечена, дива и уникално красива. Тази планина е дом на връх Siula Grande (6344 м), за който е написана известната книга и е направен филма "Докосване до пустотата", в които се разказва за оцеляването на двама английски катерачи Joe Simpson и Simon Yates след изкачването на върха.
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.


Cordillera Huayhuash е компактна планина и по време на трека ние ще я обиколим цялата. В нея се намира втория по височина връх в Перу – Yerupajá Grande (6634 м) и още шест други върхове над 6000 метра - Siula (6344 м), Sarapo (6127 м), Jirishanca (6094 м), Yerupaja Chico (6089 м) и Rasac (6017 м). Нашият трекинг пресича шест седловини с височина над 4500 метра и две, които са по-високи от 5000 метра. Ние ще лагеруваме най-често в близост до зашеметяващо красиви алпийски езера и широки, тревисти долини с диви цветя и бързащи алпийски поточета. И през цялото време ще се любуваме на белите върхове над нас с височини над 5000 и 6000 метра.Цени

На човек при минимум 5 участника - 3710 лв.

На човек при минимум 6 участника - 3470 лв.

На човек при минимум 7 участника - 3210 лв.

На човек при минимум 8 участника - 3060 лв.

На човек при минимум 9 участника - 2940 лв.

Максималния размер на групата е 9 души.

Програма

1-2 ден: Лима

Полет от България до Лима. Докато чакаме автобуса за Huaraz ще можем да се разходим и разгледаме крайбрежната ивица или центъра на Лима. Лима е огромен град - четвъртият по големина в цяла Америка. Половин ден няма да ни бъде достатъчен, за да разглеждаме всичко интересно, но преди полета за София на прибиране, отново ще можем да обиколим някои от забележителностите.

Нощно пътуване до Huaraz.
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.


3 ден: Huaraz (3052 м)

В Хуараз ще пристигнем рано сутринта. Първото, което ще направим е да се настаним в нашия хотел и да си починем до обяд.

След почивката от дългото пътуване, в следобедните часове можем да направим кратък излет извън града и да се изкачим до Mirador Rataquenua, за да направим снимки на Кордилера Бланка. От това място се открива чудна гледка към града под нас и върховете Huandory (6356 м), Huascaran (6768 м), Chopicalqui (6354 м), Hualcan (6122 м) и Copa (6188 м). Вечерта ще се разходим из града, в който също не липсват интересни места. До централния площад Plaza de Armas има голям музей с експозиция на културата Recuay. Наблизо са голямата катедрала и парк.

Нощувка в хотел в Хуараз

4 ден: Llamac (3300 м) - 4/5 часа

Пътуване от Хуараз до селцето Llamac, където ще организираме нашия първи лагер.

Нощувка в палатка

5 ден: Quartelhuain (4200 м) - 6 часа

Днес ще следваме река Llamac, изкачвайки се постепенно нагоре по долината към нашия следващ лагер на една полянка в Quartelhuain.

Нощувка в палатка
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.


6 ден: Laguna Mitucocha (4220 м) - 6 часа

През този ден ще пресечем първата седловина по време на трека - Punta Cacanan (4700 м) и тогава ще слезем до лагера на езерото Laguna Mitucocha.

Нощувка в палатка

7 ден: Laguna Carnicero (4300 м) - 6/7 часа

Днешната цел е седловината Siula Pass (4800 м), след което ще направим лагер до малкото езерце Laguna Carnicero (4300 м). Тежък ден.

Нощувка в палатка.

8 ден: Laguna Viconga (4480 м) - 6/7 часа

Още един тежък ден. Първоначално ще преминем през малкото селце Huayhuash, където живеят няколко фермерски семейства и след това ще се насочим към седловината Portachuelo de Huayhuash (4750 м). От нея ще слезем на езерото Viconga, където често могат да бъдат видени големи стада от Llama и Alpaca и където ще пренощуваме.

В близост се намират естествени горещи минерални бани и ще можем да се насладим първата си истинска баня от няколко дни!

Нощувка в палатка.
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.


9 ден: Quebrada Huanacpatay (4300 м) - 5/11 часа

Днес предстои да пресечем най високата седловина по време на трека. Първо ще преминем през седловината Punta Cuyoc (5000 м) и след това ще слезем до лагера в голямата долина Quebrada Huanacpatay (4300 м).

Ако условията позволяват с тези от групата, които имат катерачни и алпийски умения можем да изкачим връх Pumarinri (5465 м). През 2016 ледника под върха се беше отдръпнал сериозно и беше оголил стръмни скални полета. Катеренето през ронливите скали беше доста трудно и много опасно, но вече минаха почти 4 години от тогава и се надяваме да успеем да го изкачим отново. Това изкачване не е включено в общата цена!

Нощувка в палатка.

10 ден: Cutatambo (4100 м) - 5/6 часа

Предстои ни много тежко изкачване до седловината Cerro Antonio (4788 м). От нея ще ни се открие най-впечатляващата гледка по време на трека. От тук ще можем да видим Базовия лагер на Siula Grande, ледника Siula и няколко малки скъпоценни сини езера. Слизането е стръмно, след което ще минем над езерото Laguna Jurau, за да достигнем нашия лагер в долината Quebrada Calinca при Cutatambo. Един много тежък, но фантастичен ден.

Нощувка в палатка.
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.


11 ден: Базовия лагер на Siula Grande

Днес ще посетим базовия лагер на Siula Grande. Тези, които са уморени от тежките преходи през последните дни, могат да останат да си почиват в нашия лагер и да се наслаждават на гледките.

Нощувка в палатка.

12 ден: Huatiac (4350 м) - 7 часа

Движейки се по долината Quebrada Calinca ще достигнем голямото селище Huallapa. След обяд ще изкачим стръмната страна на долината, за да достигнем нашият лагер на пасбището на Huatiac (4350 м).

Нощувка в палатка.

13 ден: Cashpapampa (4500 м) - 3/4 часа

Днешният ден е къс с цел да си починем от прехода през вчерашният ден. Ще пресечен седловината Punta Tapush (4750 м) и ще слезем до езерото Laguna Susucocha и Cashpapampa (4500 м).

Нощувка в палатка.
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.


14 ден: Връх Diablo Mudo (5350 м) - 11/12 часа

Изкачването на върха е дълго и сериозно изкачване на един гребен за да се достигне ледника и върха. Промените по ледника може да са сериозни и да се изисква по-сериозно ледено катерене. Слизането ще бъде направено по различен маршрут през долината Huacrish, за да достигнем лесно главната пътека и да продължим към нашия лагер до езерото Laguna Jahuacocha (4066 м).

Тези, които не са катерачи ще пресекат седловината Punta Yaucha (4800 м), за да достигнат лагера, намиращ се на едно от най-красивите места в Уайуаш. Техния преход ще бъде само 4 часа.

Нощувка в палатка.

15 ден: Хуараз - 5/6 часа

Днес ще пресечем последната седловина по трека Pampa Llamac (4300 м) и ще слезем до Llamac, където ще завършим пълната обиколката на планината Уайуаш. Тук ще ни чака буса, с който ще се върнем до Хуараз.

Нощувка в хотел в Хуараз.
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.


16 ден: Почивен ден

На който не му се почива през този ден може да бъде организирана еднодневна разходка до някое от езерата в Кордилера Бланка.

Вечерта ще отпътуваме за Лима

17 ден:

Пристигане в Лима рано сутринта.

Възможност за разглеждане на Лима, ако полета за България е късно вечерта.

Полет от Лима за България

18-19 ден:

Пристигане в България

Естествено продължение на програмата за тези от вас, които за първи път идват в Перу е нашето Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу. Тези от вас, които комбинират нашите 2 програми в Перу - планинска и културна, ще получат специална цена.
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.

Най-добри месеци за провеждане

Юни, Юли и Август

Лична екипировка

За трекинга:

- Трекинг обувки
- Връхно водоустойчиво яке (мембрана)
- Софтшел яке за вятър
- Пухена или синтетична изолация
- Флийс
- 3-4 бр. термобельота (мерино и синтетика)
- Шапка
- Ръкавици
- Софтшел долнище за по-ниски температури
- 2 бр. по-леки панталони за топлите дни
- 4-5 бр. чорапи
- Спален чувал с комфорт до -5 градуса
- Надуваемо шалте
- 30-40 л раница
- Слънчеви очила
- Слънцезащитен крем фактор 50+
- Щеки
- Челник
- Таблетки за пречистване на водата

За изкачването на Diablo Mudo:

- Алпийски обувки
- Котки с 12 зъба
- Катерачна седалка
- 2-3 бр. карабинери с муфа
- Техничен пикел подходящ за катерене на лесен лед
- Каска
Кликнете на картинката, за да я видите в пълен размер.

Връх Diablo Mudo

Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo

   Календар Водач Цена на човек Места
   25 Jun - 13 Jul 2021 Д. Колешев 3710 лв.
   ( Крайния срок за записване е до 26 Dec 2020 година )
Запишете се

Всички обявени цени са без включено ДДС
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo

Схема на маршрута
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo

Клиентите за нас


Оценка: ( гласа) Споделяне във Facebook
Алпинизъм   »   Южна Америка   »   Перу   »   Анди   »   Cordillera Huayhuash   »   Хуараз Прегледана е 1636 пъти


Школа по катерене и алпинизъм Вертикален свят във Facebook   Вертикален свят в Google+   RSS на Вертикален свят

Adventure World  -  Вертикален свят

Copyright 2001-2020 © Школа Вертикален свят

Website Version 4.0

Вертикален свят е запазена марка на Вертикален свят България ЕООД

Лиценз за туроператор РК-01-8110 от 12 февруари 2020

Sitemap
<-- -->