Работа във Вертикален свят България ЕООД


Обща информация:

1) Всички инструктори, водачи и помощници във Вертикален свят работят на хонорар, който започва от 80 лв. и може да надхвърли 300 лв. на ден в зависимост от квалификацията, техническата трудност и натоварването на програмата, която водят.

2) Всеки кандидат инструктор или водач, независимо от доказаните умения трябва да премине през изпитателно-обучителен период равен на 5 участия в програми на Вертикален свят. През този период хонорара вероятно ще бъде по-нисък от стандартния.


Изискавания към професионалната квалификация:

1) Планински водач

Водачи могат да бъдат хора със завършен курс за професионална квалификация в Асоциация "Планини и хора" или подобна организация, да са завършили НСА специалност "Туризъм и алпинизъм", да са пълноправни планински спасители, да са завършили Националното училище за планински водачи в с. Черни Осъм или да имат доказан опит и препоръки от поне един от инструкторите или водачите на Вертикален свят. Трябва задължително да владеят английски език. В момента имаме нужда от планинари или пътешественици с опит в планините на Европа (Алпи, Доломити, Пиринеи, Татри, Скандинавски полуостров и Великобритания), Азия (Тибет, Непал, Индия и Близкия изток), Южна Америка (Аржентина, Перу, Венецуела и Патагония), Северна Америка (Мексико, Щатите, Канада и Аляска), Африка (Килиманджаро, Египет и Мароко) и други екзотични места по света.

2) Помощник инструктор или помощник алпийски водач

Помощник инструкторите или помощник алпийските водачи трябва да имат доказан минимум 2-годишен катерачен и алпийски опит, да имат онсайт проходимост на скала най-малко 5с категория при традиционно катерене, да катерят на лед най-малко WI4 и да имат пълна лична катерачна екипировка за лятно и зимно катерене.

3) Главен инструктор или алпийски водач

Главните инструктори или алпийските водачи трябва да имат доказан минимум 5-годишен катерачен и алпийски опит, да имат онсайт проходимост на скала най-малко 6а+ категория при традиционно катерене, да катерят на лед WI5, труден смесен терен до М6 и да пълна имат лична катерачна екипировка за лятно и зимно катерене. Всички главни инструктори или алпийски водачи трябва да имат инструкторско свидетелство, да са завършили НСА специалност "Туризъм и алпинизъм" или да имат много солиден алпийски катерачен опит в България и по света и препоръки от поне един от инструкторите или водачите на Вертикален свят. Трябва задължително да владеят английски език.


Изпитни тестове, умения и качества:

1) Оказване на първа помощ

2) Умения за работа с хора, комуникативност, отговорност, сериозна обща култура, познаване на планините, флората, фауната, забележителностите и културно-историческото наследство.

Школа по катерене и алпинизъм Вертикален свят във Facebook   Вертикален свят в Google+   RSS на Вертикален свят

Alpine Guides  -  Вертикален свят

Copyright 2001-2018 © Школа Вертикален свят

Website Version 4.0

Вертикален свят е запазена марка на Вертикален свят България ЕООД

Sitemap