Трекинг   »   Южна Америка   »   Перу Прегледана е 10411 пъти
×

Календар

   Календар Цена на човек Места Запитване
   10 - 24 Jul 2021 3820 лв.
Запишете се
Дата по ваш избор
3820 лв. 9 places Запишете се

Меню

Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу

Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината РейнбоуПътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината РейнбоуПътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу


Без всякакво съмнение това е едно от най-забележителните приключения в света, което ще ви докосне до древната цивилизация на инките и до едни от най-известните места в света - Куско, Мачу Пикчу, Наска, Титикака, Колка и планината Рейнбоу.

Информация

Локация

( -13.163056 S, -72.545555 W )

Галерии от Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Ре ...

Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу

Без всякакво съмнение това е едно от най-забележителните приключения в света, което ще ви докосне до древната цивилизация на инките и до едни от най-известните места в света. Ще разгледаме столицата на инките Куско, изгубеният град Мачу Пикчу и Свещената долина. Ще полетим с малка чесна над загадъчните рисунки на Наска. Ще прекосим най-високото езеро на земята - Титикака, ще отидем в най-дълбокият каньон в света - Колка, за да заснемем полета на най-голямата птица на земята - кондора и ще се качим на многоцветната планина Рейнбоу.


Центъра на Куско през нощта

Центъра на Куско през нощтаЦени

На човек при минимум 5 участника - 3820 лв.

На човек при минимум 6 участника - 3620 лв.

На човек при минимум 7 участника - 3490 лв.

На човек при минимум 8 участника - 3400 лв.

На човек при минимум 9 участника - 3340 лв.

Максималния размер на групата е 9 души.

Цената включва

- Професионален български водач;
- Автобус от Лима до Наска;
- 1 нощувка с закуска в Наска в 3-звезден хотел;
- Самолетна екскурзия над платото Наска + летищна такса;
- Автобус от Наска до Арекипа;
- 1 нощувка с закуска в Арекипа в 3-звезден хотел;
- 2-дневна екскурзия от Арекипа до каньона Колка и Пуно;
- 1 нощувка с закуска в Чивай в 3-звезден хотел;
- Вход в Нацинален парк Колка;
- 2 нощувки с закуски в Пуно в 3-звезден хотел;
- Целодневна екскурзия с корабче в езерото Титикака до плаващите острови Урус и остров Такуиле с включен обяд;
- Автобус от Пуно до Куско;
- 4 нощувки с закуска в Куско в 3-звезден хотел;
- Целодневна екскурзия до Свещената долина;
- Билет за входове в забележителностите в Свещената долина;
- Целодневна екскурзия до планината Рейнбоу с включена закуска и обяд;
- Входна такса за парка в планината Рейнбоу;
- Влакче от Куско до Aguas Calientes (Мачу Пикчу) и обратно;
- 1 нощувка с закуска на Aguas Calientes в 3-звезден хотел;
- Автобус от Aguas Calientes до входа на Мачу Пикчу и обратно;
- Входна такса за Мачу Пикчу и пермит за Уайна Пикчу;
- Самолетен билет от Куско до Лима.


Плаващите острови Урос в Титикака

Плаващите острови Урос в Титикака

Цената не включва

- Самолетен билет от София до Лима и обратно;
- Храна по време на цялото пътуване, когато не е включена;
- Допълнителна екскурзия до древната Наска + джип сафари по пясъчни дюни и спускане със сноуборд ($30);
- Допълнителна 3-часова екскурзия до горещите извори La Calera в каньона Колка (15 солес);
- Посещение на Солниците в Свещената долина (10 солес);
- Кон за тези, които искат да яздят по време на изкачването на планината Рейнбоу (60 солес на качване и 80 солес за двете посоки);
- Посещение на гледката към Червената долината в района на планината Рейнбоу (20 солес);
- Входни такси за музеите и забележителностите, които не са включени в цената;
- Таксита в градове за придвижване от летищата, автогарите и ЖП гарите до хотелите;
- Здравна застраховка.

Програма

1-2 ден: Лима

За повечето планинари, едно естествено начало на това пътешествие са уникално красивите трекинги в Перуанските Анди: Трекинг в перуанската Кордилера Бланка до базовите лагери на Алпамайо и Писко и Трекинг в Кордилера Уайуаш до базовия лагер на Суила Гранде с изкачване на връх Diablo Mudo. Тези от вас, които комбинират нашите програми в Перу - планинска и културна, ще получат специална цена.

Полет от България до Лима с прехвърляне през Мадрид или друга европейска столица и кацане в Лима рано сутринта. Следва прехвърляне до автогарата и по обяд отпътуване за Наска. В Наска ще пристигнем към 21 часа вечерта.

Нощувка в хотел в Наска.

3 ден: Наска

След като закусим, ще се отправим към малкото летище до едноименното градче. Тук ще се качим на малък частен самолет, с който ще полетим над пустинното плато Наска, за да разгледаме неговите загадъчни рисунки.


Наска

Наска


Името Наска идва от древната култура, която е населявала тези места и е създала прочутите изображения на платото. Тази цивилизация също така създава церемониалния град Кауачи и една впечатляваща система от подземни акведукти, които функционират и до днес. Разбира се, най-впечатляващото им творение, чието предназначение все още не е известно, са загадъчните рисунки от преплетени линии трасирани на земята. Те варират на дължина от 500 метра до 8 км Наска е включена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Вечерта в 22 часа ще хванем нощния автобус за Арекипа.

4 ден: Арекипа (2380 м)

В Арекипа ще пристигнем към 9 часа сутринта. След като се настаним в хотела ще излезем на разходка из града.

Арекипа е разположен в подножието на вулкана Мисти и е вторият по големина град в Перу. Археологическите находки показват, че плодородната долина, в която се намира Арекипа, е заселена още през 6 хилядолетие пр. н. е. Самият град е бил основан през 1540. Всичко това ще ни даде възможност да се полюбуваме на едно богатство от културни и исторически забележителности. Някои от основните туристически обекти в Арекипа са Катедралата и Кметството, колониалните исторически къщи La Casa del Moral и La Casa de Tristan del Pozo, манастирът Санта Каталина, както и множеството други религиозни сгради. Също така историческият център на града е включен в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Нощувка в хотел в Арекипа.

5 ден: Чивай (3600 м)

В 8 часа сутринта ще отпътуваме за градчето Чивай, което се намира в близост до каньона Колка. По пътя ще минем през Национален парк Pampa Cañahuas, където ще можем да видим викунас, алпака и лами, както и различни видове птици като фламингота, ибисес, андийски гъски, патици и андийски орли (Kara Kara). По пътя ще спрем в Patapampa (4800 м), от където ще се полюбуваме на близките вулкани и покритите със сняг планини. По обяд ще пристигнем в Chivay, който е столицата на долината.

В следобедните часове на деня, за тези които искат, може да се организира допълнителна екскурзия до La Calera, където има горещи извори с басейни и температура на водата до 40 градуса.

Нощувка в хотел в Чивай.

6 ден: Каньона Колка (4400 m)

След една ранна закуска в 6 часа ще отпътуваме за Колка. По пътя ще минем през малките градчета Yanque и Maca, в които ще можем да видим колониални църкви и местни жители с типично работно облекло, както и хиляди тераси по склоновете на долина от прединкско време, където местните все още отглеждат различни култури.

След 2 часа път ще достигнем нашата най-важна цел за деня "Кръстът на кондора". Тук могат да се видят уникални животински видове, но най-зашеметяващата природна аткракция е полетът на кондорите. Тук топлите въздушни течения събират рано сутрин огромните птици, чийто размах на крилете достига внушителните 3 метра.


Полета на кондора в каньона Колка

Полета на кондора в каньона Колка


Според статистиката Колка е третата най-посещавана дестинация в Перу. Той е известен с няколко неща. Едното от тях е, че това е най-дълбоката клисура в света - два пъти по-дълбока от Гранд Каньон например. Другото е, че в скалните отвеси се крият множество пещери, в които инките са съхранявали хранителните запаси на империята, прокопавайки тераси по терена. Храната е била поставяна в специални цилиндрични съдове, наречени "колкас", които дали в последствие името на каньона.

След обяд ще отпътуваме за Пуно, където ще пристигнем 7 часа вечерта.

Нощувка в хотел в Пуно.

Гледка от остров Taquile към езерото Титикака

Гледка от остров Taquile към езерото Титикака


7 ден: Островите Урос и Taquile (3900 м)

През този ден ни очаква една целодневна екскурзия с лодка до плаващите острови Урос и до Taquile, които се намират в перуанската част на езерото Титикака. Тръгването е в 7 часа сутринта.

През 2005 Такуиле е признат за част от "Нематериално наследство на човечеството" благодарение на текстилното изкуство, с което се слави местното кечуанско население.

Езерото Титикака е разположено на територията на две държави - Перу и Боливия. Титикака е най-високо разположеното плавателно езеро на Земята на 3812 м и за инките то е било свещенно. За племето аймара, което живее край езерото, неговите води са утробата, от която се ражда бог Виракоча, бял мъж с брада, представител на Слънцето на Земята, научил хората на строителство, земеделие и конструиране на тръстикови лодки. Той наредил на слънцето, луната и звездите да изгреят, след това отишъл до Тиахуанко, за да създаде първите хора Манко Капак и Мама Очьо. Те били направени от камък, а бог Виракоча им вдъхнал живот, заповядвайки им да тръгнат и да населят света.

След като се приберем от тази екскурзия и направим кратка почивка, ще можем да се разходим из град Пуно, в който не липсват интересни места. Тук могат да бъдат видени катедралата на главния площад, един хълм наречен Kuntur Wasi (Домът на кондора) с красива гледка към целият град и езерото Титикака. В града има няколко музея от прединкската епоха и забележителна колониална архитектура.

Нощувка в хотел в Пуно.

8 ден: Куско (3400 м)

Сутринта в 8 часа ще отпътуваме за Куско и ще пристигнем в града към 15 часа. След като се настаним в хотела, през останалата част от деня ще направим една обиколка на столицата на инките и можем да разгледаме някои от най-интересните й забележителности.


Гигантските каменни блокове на Саксауаман

Гигантските каменни блокове на Саксауаман


Според пътешественика Веселин Паунов "Куско е бил замислен така, че формата на града да отговаря на формата на пума – свещено за инките животно. Саксауаман – важен ритуален център и добре укрепен район на един хълм над града, е представлявал главата на пумата. Опашката или Пумачупан се намира на мястото, където се сливат реките Сафи и Тулумайо. Между тях е тялото на пумата, където се намира Кориканча – Храмът на Слънцето. Сърцето на пумата било в Хуакапата – церемониален комплекс, отговарящ по място и позиция на днешния централен площад "Пласа де Армас". Най-свещеното място в комплекса се наричало "усно" и представлявало жертвен олтар, целият покрит със злато. На този олтар се изливала кръвта от принесените в жертва животни, както и свещената за инките напитка "чича" – вид прясно ферментирала бира."

Нощувка в хотел в Куско.


Един от коренните жители на Мачу Пикчу

Един от коренните жители на Мачу Пикчу


9 ден: Свещенната долина (3000 м)

Екскурзията до Свещената долина е една от най-популярните в района. Тя е била от ключово значение на империята на Инките и за тях е била, както земеделски, така и духовен и политически център. По цялата нейна дължина могат да бъдат открити много инкски и прединкски места, но нашата екскурзия има за цел да посети 2 главни центъра - Pisac и Ollantaytambo. Също така тук ще можете да оцените занаятчийските умения на местните. Тази екскурзия е много добра подгрявка за посещението на Мачу Пикчу.

Нощувка в хотел в Куско.

10 ден: Планината Рейнбоу (4980 м) - 6-7 часа

През този ден ни очаква доста ранно ставане, тъй като имам доста път, а и сериозна планинска разходка. Ще тръгнем в 4 часа сутринта и ще пътуваме около 4 часа. Тук ще направим кратка почивка с закуска и гореща напитка преди да започнем прехода. В чисто време ще можем да се полюбуваме на покритата със сняг планина Ausangate, която е най-високата планина в провинция Куско и е с височина 6384 м. Нашата разходка ще започне от доста сериозна надморска височина - 4350 м и след 4 часа ще ни отведе до върха на планината Рейнбоу който се намира на 4980 метра, със 100 метра по-висок от най-високият връх в Алпите - Монблан.

Тази е планина е невероятна и е оцветена с ивици от червен, оранжев, жълт, зелен и лилав цвят, което се дължи на минералите, от които е изградена планината.

Слизането ще ни отнеме още 2 часа, където ще се качим на буса и ще отпътуваме обратно за Куско, където ще пристигнем около 18 часа.

Нощувка в хотел в Куско.

11 ден: Aguas Calientes

Рано сутринта (около 6 часа) ще отпътуваме с първото влакче за Aguas Calientes - селището, което е изходната точка за Мачу Пикюу. Достъпът до района е възможен само по два начина - с влак или пеша по Пътеката на инките, но за да минем по нея ни е необходим поне 4-дневен трекинг. Пътуването с влакчето също не е много бързо и в едната посока ще ни отнеме около 3 часа и половина, тъй като се намира на 112 км от Куско.

През останалата част от деня ще се помотаем из градчето и пазара, който е пълен с всякакви сувенири.

Нощувка в хотел Aguas Calientes.

12 ден: Мачу Пикчу (2430 м) и Хуайна Пикчу

Мачу Пикчу (в превод от кечуа означава Стар връх) е съвременното име на архитектурния комплекс построен от инките през 15 век. Той влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и е едно от новите 7 чудеса в света. Дворците, храмовете и домовете са на 2430 м височина в Андите. Наричан е още "Изгубеният град на инките". Създаден е като свещена планинска резиденция на великия владетел на инките Пачакути век преди неговата империя да падне (около 1440) и е функционирал до 1532, когато испанците нахлуват в територията на империята. Интересното е, че през 1532 всичките му жители тайнствено изчезват.


Изгубеният град на инките - Мачу Пикчу

Изгубеният град на инките - Мачу Пикчу


Древната крепост на инките Мачу Пикчу е открита случайно през 1911 и оттогава насам е един от най-интригуващите археологически обекти и туристически забележителности. Заслугата за откриването на Мачу Пикчу е на американския археолог Хирам Бингъм, който се натъква на комплекса случайно по време на експедиция. И до днес остава мистерия и загадка как инките са построили своя таен град Мачу Пикчу. Няма категорично обяснение как те са транспортирали до върха на планината огромните блокове от варовик, необходими за издигането на града.

Очаква ни доста добро ходене, особенно за тези, които са решили да покорят отвесните стълби на Уайна Пикчу. Усилията и гледката от върха обаче си заслужават. Мачу Пикчо и целият район с меандрите на реката и огромните дерета, които надвисват отгоре, се виждат на една ръка разстояние.

В района на Мачу Пикчо ще бъдем общо около 4-5 часа, след което ще трябва да хванем някой от влаковете за Куско. В Куско ще се приберем късно вечерта (към 21 часа).

Нощувка в хотел в Куско.


Част от Кориканча (Храмът на Слънцето) в Куско

Част от Кориканча (Храмът на Слънцето) в Куско


13 ден: Лима

Сутрешен полет за Лима.

Столицата на Перу е огромен град, а за неговото разглеждане ще имаме само един следобед. Той е основан през 1535 година от испанския конкистадор Франциско Писаро под името "Град на Кралете". Някои от най-интересните забележителности на Лима са историческият център, площадът Плаза Майор с катедралата Сан Франциско и Президентския дворец, Парка на маслините, катакомбите на църквата Конвенто де Сан Франциско, Музея на златото и археологическият музей Рафаел Ларко Херера.

Вечерта полет за България


Лима

Лима


14-15 ден: София

Полет от Лима до София с прехвърляне в Западна Европа.

Най-добри месеци за провеждане

Май, Юни, Юли, Август и Септември

Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу

   Календар Водач Цена на човек Места
   10 - 24 Jul 2021 Д. Колешев 3820 лв.
   ( Крайния срок за записване е до 11 Apr 2021 година )
Запишете се

Всички обявени цени са без включено ДДС
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу

Схема на маршрута
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Пътешествие в Перу - Мачу Пикчу, Наска, каньона Колка, Титикака, Свещената долина и планината Рейнбоу

Клиентите за нас


Оценка: ( гласа) Споделяне във Facebook
Трекинг   »   Южна Америка   »   Перу Прегледана е 10411 пъти


Школа по катерене и алпинизъм Вертикален свят във Facebook   Вертикален свят в Google+   RSS на Вертикален свят

Adventure World  -  Вертикален свят

Copyright 2001-2020 © Школа Вертикален свят

Website Version 4.0

Вертикален свят е запазена марка на Вертикален свят България ЕООД

Лиценз за туроператор РК-01-8110 от 12 февруари 2020

Sitemap
<-- -->