Трекинг   »   Европа   »   Гърция Прегледана е 11999 пъти
×

Календар

   Календар Цена на човек Места Запитване
   3 - 7 Jul 2020 690 лв.
Запишете се
Дата по ваш избор
690 лв. 7 places Запишете се

Меню

Планински водачи
BGN 690
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Най-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на Метеора

Най-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на МетеораНай-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на МетеораНай-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на Метеора


Трекинг в най-красивата гръцка планина Тимфи с изкачване на връх Гамила, каньона Викос, рафтинг на река Войдоматис, с едно уникално приключение по тайните пътеки на монасите на Метеора

Информация

Локация

( 39.981667 N, 20.815001 E )
Първи стъпки

Тези лесни и къси преходи са подходящи за хора в добро здраве и са основно на хубави пътеки, на ниска надморска височина и терен без големи изкачвания. Това ниво е подходящо за хора, които нямат предишен планински опит, не разполагат с необходимата екипировка, облекло и добри туристически обувки. Обикновено продължителността на такива програми е един или два дни като дневните преходи не надвишават 3-4 часа.

Галерии от Най-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на Метеора

Най-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на Метеора

Планината Тимфи се намира в северната част на Гърция и е част от веригата Пинд. Тя е шеста по височина в Гърция и се намира в областта Загори. Тимфи е уникално красива и е заобиколена от дълбоки клисури и отвесни стени. Най-високия връх на планината е Гамила и неговата височина е 2497 м. В масива на Тимфи се намира Викоското дефиле, което е най-широкото дефиле в света със своите 12 км дължина, 1100 метра широчина и 900 метра дълбочина. През 2005 година тези физикогеографски данни са вписани в книгата на рекордите Гинес. На края на нашата програма ще се впуснем в едно уникално приключение по тайните пътеки на монасите на Метеора - още едно от най-забележителните места в Гърция, където освен това ще опитаме да катерим и ще видим това красиво място със съвсем различен поглед.


Цени

На човек при минимум 6 участника - 690 лв.

Максималния размер на групата е 7 души.

Цената включва

- Професионален български водач
- Транспорт с микробус от София
- 1 нощувка в хижа Астрака
- 3 нощувки в къща за гости / хотел с включена закуска

Цената не включва

- Храна
- Застраховка
- Рафтинг (30 евро)
Програма

1 ден: Хижа Астрака - 3 часа

Ранно тръгване от София в 6 часа, за да стигнем към 13-14 часа в района на Йоанина. След още около 1 час ще достигнем изходната точка на нашия трек - селцето Микро Папинго, където ще си починем и хапнем набързо. Следва преход до хижа Астрака, където ще бъдем около 18 часа, малко преди залез слънце. Хижата е разположена като страж на хребета между планината Тимфи и долината Папинго с уникална гледка към връх Астрака и езерото Ксеролимни.

Нощувка в хижа Астрака

2 ден: Връх Гамила (2497 м) - 6/8 часа

Ранно тръгване, за да имаме време да изкачим връх Гамила, а също така и да посетим Драконовото езеро. През целият ден ще се любуваме на уникалните гледки, които ще ни предоставят алпийските стени и зъбери на заобикалящите ни върхове - Астрака, Плоскос и Гамила. След като слезем в селцето Микро Папинго ще се качим на буса, за да се придвижим до селцето Аристи.

Нощувка в хотел в селцето Аристи

3 ден: Рафтинг и каньона Викос - 5/6 часа

Сутринта ще се отправим към река Войдоматис за един бърз и разхлаждащ рафтинг, който ще ни отнеме около 1 час и половина. Понякога в реката няма достатъчно вода и ако е така вместо на рафтинг ще отидем до селцето Викос, от където се открива уникално красива панорама към каньона Викос.

След обяд ще се отправим към противоположната страна на каньона, където ще разгледаме някои от най-известните средновековни мостове в района.

На залез слънце ще се качим до панорамните площадки над селцето Монодендри на ръба на каньона Викос, където ще погледнем от главозамайваща височина отвесните стени на каньона.

Нощувка в хотел в селцето Монодендри

4 ден: Метеора

По обяд ще пристигнем на Метеора. След като се настаним ще се впуснем в едно уникално приключение, за да изкачим най-високата от скалните кули на Метеора (около 630 м). Една скрита пътека води нагоре към кулата на Агия (което означава "Великия светец"). Тя започва от стария квартал на селцето Кастраки. Тази тайна пътека на монасите е едно предизвикателство за всеки приключенец. Поради голямата височина и изложението на тясната пътека високо над земята, обвързването и използването на алпийска екипировка е задължително. По пътя към върха ще се насладим на гледката на Адратчи (Шпиндела), една огромна скала стърчаща над 90 метра височина. Тук ще се оборудваме и ще продължим с катерене по един естествен скален процеп на места с оформени стъпала, преди да достигнем една седловина, където има поставен бял кръст. Гледката от това място е изключителна!

След това, с тези от вас, които са се вдъхновили от скалните отвеси и лесното катерене, ще опитаме едно истинско скално катерене на учебните скали над селцето Кастраки. Тези които не искат повече адреналин, ще могат да се разходят на залез слънце по една стара пътека, която отвежда до манастира Варлаам.

Нощувка в хотел в селцето Кастраки или Каламбака

5 ден: Прибиране до България

Сутринта ще направим обиколка на по-големите манастири в района на Матеора, разбира се ще спрем и на най-красивите места за снимки и след това ще отпътуваме за България.
Най-добри месеци за провеждане

Юни, Юли, Септември и Октомври

Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Най-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на Метеора

   Календар Водач Цена на човек Места
   3 - 7 Jul 2020 Г. Пенов 690 лв.
   ( Крайния срок за записване е до 3 Jun 2020 година )
Запишете се

Всички обявени цени са без включено ДДС
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Най-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на Метеора

Схема на маршрута
Запази в бъдещи цели Абонирайте се за промени по програмата

Най-красивата гръцка планина Тимфи, каньона Викос и приключение на Метеора

Клиентите за нас


Оценка: ( гласа) Споделяне във Facebook
Трекинг   »   Европа   »   Гърция Прегледана е 11999 пъти


Школа по катерене и алпинизъм Вертикален свят във Facebook   Вертикален свят в Google+   RSS на Вертикален свят

Alpine Guides  -  Вертикален свят

Copyright 2001-2020 © Школа Вертикален свят

Website Version 4.0

Вертикален свят е запазена марка на Вертикален свят България ЕООД

Sitemap